Redefinirana elegancija

Što jedrilicu čini jahtom? «Pozornost posvećena svakom detalju i izvanredno postignuće svega toga» kaže Damien Jacob, direktor proizvoda za jedrilice u Beneteau grupi. Dakle, dizajneri Oceanis Yacht 54, Roberto Biscontini i Lorenzo Argento, nisu napravili nikakve ustupke prilikom projektiranja nove vodoće jedrilice Oceanis linije. Ova prekrasna jahta za krstarenje oceanom nas uranja u svijet elegancije i sofisticiranosti. Suvremeni, ali bezvremenski elegantni 18-metarski profil trupa Oceanis Yacht 60 definitivno podsjeća na mlađoj sestri Oceanis 54 Yacht. Suptilna interakcija proporcija i nježna percepcija prostora stvaraju onu vrstu prostora koji obično nalazite na jedrilici od 62 stope, zadržavajući elegantan dizajn i izvrsne sposobnosti na moru. Ove jedinstvene značajke rezultiraju pravom jahtom s plavom vodom koja nudi izvanredne performanse, ali ju je lako skratiti.

 

Optimalni dizajn za savršenu plovidbu

Veliki kokpit pruža sigurno i slobodno kretanje. Široke bočne palube prolaze oko upravljačkih mjesta i nude prolaze bez prepreka do prednjeg djela palube. Ovaj jedinstveni raspored iznova osmišljava središnji koncept kokpita. Iako su dva identična stola i područja za sunčanje standardna oprema kod Oceanis Yachts modela, posebna je pozornost posvećena konzolama za upravljanje. Uz dvije prave kormilarnice, kontroliranje kursa broda je jednostavno kao i upravljanje jedrima, prema vjetru ili obrnuto. Skiper može izvesti sve potrebne manevre iz jednog mjesta, što je predstavlja veliku prednost na velikom brodu kada se plovi s kratkim relacijama. Inovativni bimini koji se integrira sa lukom (Rollbar) glavnog jedra, čuvajući tako škotine sigurnima i van ''puta''. Ovisno o vremenu i dobu dana, posada će uvijek pronaći najbolji kompromis između zaštite i protoka zraka.

 

Na velikoj jedrilici je jedrenje bitno koliko i komfor u sidrenju ili na bovi, velika krmena platforma pruža jednostavni prilaz moru za kupanje i jednostavno je rješenje za pristup garaži gdje možete smjestiti gumenjak u dužini do 2,8m. Uz garažu za gumenjak postoji i način kako jednostavno ubaciti gumenjak u moru ili ga vratiti kroz vodilice sa kolima. Novi sustavi praćenja kao ''Ship Control'' ili ''Seanapps'' mogu vam pokazati što se događa na brodu dok ste prisutni ili ne, bez nadzora ili napora.

Elegantan unutarnji prostor za druženje

Dok se budete spustili prema salonu susrest ćete se s puno prostora i svjetla te s cjelokupnim dojmom volumena i uravnoteženih proporcija. Kuhinja Oceanis Yacht 60 sada je pozicionirana na sredini broda, gdje je manje vjerojatno da će vam kretanje smetati. Kuhinjski prostor zauzima cijelu širinu, sa spremištem i hladnjakom lijevo, te sudoperom, pećnicom i perilicom posuđa na desnoj strani. Ima dosta prostora za pohranu, a radne ploče su dovoljno velike.

Raspored salona pruža veće prostore za uživanje i komforno druženje sa prijateljima; šest osoba može se udobno smjestiti oko stola koji gleda prema dnevni boravak uz mekanom sofu, idealnom za opuštanje na moru ili na sidrištu. A zakrivljeni navigacijski stol omogućuje skiperu da se okreće i sudjeluje u razgovorima na brodu! 

Dostupna u verziji s 3 kabine i 3 kupatila, Oceanis Yacht 60 dolazi s dvije različite završne obrade: u boji orah kao standard i u boji svijetlog hrasta kao opcija. Stručnjaci u BENETEAU-u, vjerni svojoj dugoj stolarskoj tradiciji, posebnu su pažnju posvetili stolariji. Mnoge značajke oblikovanog drva se uklapaju u skladu s velikim lakiranim bijelim površinama i usklađene su s ekskluzivnim presvlakama. Zajedno stvaraju izrazito elegantnu atmosferu.

 

Najzahtjevnijim vlasnicima svakako će se svidjeti glavna vlasnička kabina. Nakon što prođe glavno kupatilo, prostor se otvara prema krevetu s desne strane, obložen opsežnim prostorima za pohranu. To jamči privatnost i ujedno nudi zadivljujući pogled na more. Obloge su pažljivo odabrane kako bi se stvorio osjećaj dubine trupa u kombinaciji s prozorima. Istegnuta tkanina obuhvaća zakrivljene oblike plafona i trupa kako bi se stvorio savršen vizualni kontinuitet unutar ovog predivno opuštajućeg i luksuznog prostora. S čistim dizajnom, optimiziranim rasporedom i vrhunskom opremom, nova Oceanis Yacht 60 jasan je korak u potrazi za izvrsnost. Izgrađena u Saint Gilles Croix de Vie u Francuskoj, Oceanis Yacht 60 bit će prikazana na Cannesk Yachti Festival u rujnu 2022.