U našoj ponudi nalaze se nove jedrilice renomirane tvrtke Beneteau koja već više od 120 godina potvrđuje kvalitetu svojih proizvoda kroz sustav konstantne inovacije.

Kada je Benjamin Beneteau proizveo svoju prvu jedrilicu 1884. godine, nije mogao zamisliti da će se njegova strast i ljubav za jedrenjem produžiti kroz generacija koja su ga pratila i s vremenom kreirala ime Beneteau kao jedan od najjači u svijetu nautike. Stećeni uspjeh u vođenju proizvodnje brodova je rezultat mukotrpnog rada, inovacija i duh pionira proizašlog od utemeljitelja koji je još uvjek kamen temeljac u nastavku poslovanja tvrtke kroz generacije.

Tvrtka Ultra d.o.o je službeni zastupnik za Beneteau u Hrvatskoj, mi smo naravno iskoristili duh vođenja Beneteau i kroz 16 godina poslovanja u ovom poslu smo nastavili poboljšati našu uslugu. Predstavljamo široki izbor novih i rabljenih Beneteau jedrilica i brodova s velikim brojem ponuđenih usluga kao što su najam jedrilica i charter management program.

Beneteau ponuda uključuje linije Oceanis i First s različitim dužinama od 20 do 62 stopi. Sve Beneteau jedrilice su rezultat vrhunskih projekata sa specifičnim karakteristikama za svaku liniju.

Naša ponuda rabljenih brodova uključuje jedrilice iz različitih Beneteau linija, no u našoj ponudi se nalaze i modeli drugih proizvođača, motorne jahte itd. Provjerite našu trenutnu ponudu…

Ako imate želju kupiti novu jedrilicu, a da pri tom ne želite imati brigu o njenom opremanju, vezu, održavanju, rezervacijama i ostalim troškovima koje plovilo donosi -nudimo Vam Charter management program.

Kao službeni zastupnik za Beneteau, Ultra d.o.o. je zadužena uz prodaju i za održavanje i servisiranje Beneteau jedrilica u Hrvatskoj. Ultra već nekoliko godina pruža vrlo profesionalne i specifične usluge u nautičkom svijetu.

Sa više od tisuću otoka prepunih prirodnim ljepotama Hrvatska je idealna destinacija za jedrenje.

Otoci
Pređenih milja
Brodova isporučeno
Sati na vašoj usluzi
Sajam Nautike Cannes 2022

Sajam Nautike Cannes 2022

Dragi prijatelji, partneri i vlasnici jedrilica Beneteau. S ponosom najavljujemo 2022 Cannes Yacht Festival našim sudjelovanjem na najvećem otvorenom europskom sajmu brodova
Na valu odlične 2022. Nautičke sezone, s punim optimizmom gledamo prema sljedećim sezonama i već smo fokusirani na dolazeću prodajnu sezonu. Kako očekujemo rekordan broj sudionika i posjetitelja, željeli bismo pripremiti vašu posjetu i dolazak, stoga bi vas zamolili da nas kontaktirajte ukoliko planirate vaš dolazak.

Ove sezone prva zvijezda cijelog događaja zasigurno će biti sprva prezentacija novog Beneteau Oceanis 60 i novog Firsta 44. Beneteau također će izložiti sljedeće modele:

-    OCEANIS 34.1 (novi model)
-    OCEANIS 40.1
-    OCEANIS 46.1
-    OCEANIS 54 YACHT
-    OCEANIS 60 YACHT (SVJETSKA PREMIJERA)
-    FIRST 36

-    FIRST 44 (SVJETSKA PREMIJERA)

 Ove će se sezone Cannes Yacht Festival podijeliti u 2 dijela s prostorom posvećenim jedrilicama, a drugim koji će biti posvećen motornim jahtama. Naš prodajni tim bit će prisutan tijekom cijele revije kako bismo pozdravili naše partnere, prijatelje, kupce i klijente. Bit će nam zadovoljstvo pozvati nas da nam se pridružite, u slučaju da nas planirate posjetiti, pošaljite nam potvrdu putem email-a.

Vaša Ultra

 

Splitski Sajam Nautike 2022

Splitski Sajam Nautike

Splitski Sajam nautike CROATIA BOAT SHOW se vraća nakon dvije godine! Ove godine će se sajam održati na zapadnoj obali od 26.04. do 30.04., sa zadovoljstvom ćemo prezentirati naš principal i glavni brand Beneteau iz naše matične baze. Ovaj sajamm je idealan za nautičare koji žele doznati zadnje informacije iz nautičkog svijeta, taman prije nautičke sezone. Ultra Sailing će ove godine imati svoju hrvatsku premijeru i izložiti najnoviji Beneteau Oceanis 54 Yacht ''Big Blue''.

Očekujemo veliki broj posjetitelja i jedva čekamo vidjeti naše partnere, prijatelje i sve jedriličare na našoj prekrasnoj jedrilici, nadamo se i lijepom proljetnom vremenu.
U slučaju bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Vaša Ultra

Vrijeme je za novi First 36

Vrijeme je za novi First 36

Novi brod na kojem smo zajedno s našim prijateljima iz Beneteaua radili gotovo 4 godine konačno je zakoračio na svjetlo dana.

Novi First 36 plovi već mjesec dana dok smo pažljivo prikupili slike i podatke za obradu i dijeljenje. Ona je prava ljepotica koja plovi na način koji je izmamio osmijehe na lica čak i najzagriženijih ''Seascapera''. Dobili smo najbolji rezultat u vidu spajanja dvaju svijetu u suradnji sa Beneteau.

Jedva čekamo da vam je pokažemo. Prvi trup je na putu prema Baltiku, broj dva u Beneteau-ov testni centar (Sea Trial) u Španjolskoj, a treći će ostati na Jadranu sa tvrtkom Ultra Sailing - njihova je glavna svrha da budu dostupni nautičarima kako bi je najbolje osjetili. Za one koji ne mogu više čekati, evo nekoliko slika i informacija koje će vas sigurno zainteresirati.

Olakšana brzina:

Vrijeme je za dobrodošlicu našem novom modelu iz First range, ponosnog pripadnika regatnih krstaša sa visokim performansama.S težinom od 4,8 tona i površinom jedra od 80 četvornih metara, novi First 36 jednostavno predstavlja drugačije iskustvo jedrenja.Zapravo, vjerujemo da je ovo prvi put da radimo u uskoj suradnji sa najvećim brodogradilištem, što nam je pružilo serijsku jedrilicu s velikim mogućnostima jedrenja, uz pristup prema srednjem ''tržištu'' cijena s velikom podrškom svjetske mreže zastupnika, a to će rezultirati jedrilicom prema istinskom jedrenju visokih performansi.

Kako je ovaj brod napravljen?

Cijeli brod je od kompozitne stakloplastike napravljen u ''infuziji-Vakum'' tehnologiji - uključujući pregrade i većinu unutarnjih dijelova. Gotovo svi unutarnji elementi pridonose strukturnoj čvrstoći plovila. 

Raznolikost stilova jedrenja

First 36 dizajniran je tako da odgovara raznim stilovima jedrenja: krstarenje s obitelji i prijateljima, kratkotrajno jedrenje, klupska natjecanja ili regate s cijelom posadom.Kako bi se sve to olakšalo, kokpit ima dva različita načina rada: jedan za jedrenje u regati i sportskom natjecanju i jedan za krstarenje.U načinu rada za regate, otvoreni T-kokpit ima dovoljno prostora da se bez napora kreće između manevarskih mjesta.Više od samo 36 stopa

Prostori ispod palube su dizajnirani prema izgledu legendarnog First 40,7. Dobiveni volumen dolazi kao prirodna posljedica modernih & performanse optimiziranih linija trupa.

 

Novi Oceanis 60 Yacht

Novi Oceanis 60 Yacht

Redefinirana elegancija

Što jedrilicu čini jahtom? «Pozornost posvećena svakom detalju i izvanredno postignuće svega toga» kaže Damien Jacob, direktor proizvoda za jedrilice u Beneteau grupi. Dakle, dizajneri Oceanis Yacht 54, Roberto Biscontini i Lorenzo Argento, nisu napravili nikakve ustupke prilikom projektiranja nove vodoće jedrilice Oceanis linije. Ova prekrasna jahta za krstarenje oceanom nas uranja u svijet elegancije i sofisticiranosti. Suvremeni, ali bezvremenski elegantni 18-metarski profil trupa Oceanis Yacht 60 definitivno podsjeća na mlađoj sestri Oceanis 54 Yacht. Suptilna interakcija proporcija i nježna percepcija prostora stvaraju onu vrstu prostora koji obično nalazite na jedrilici od 62 stope, zadržavajući elegantan dizajn i izvrsne sposobnosti na moru. Ove jedinstvene značajke rezultiraju pravom jahtom s plavom vodom koja nudi izvanredne performanse, ali ju je lako skratiti.

 

Optimalni dizajn za savršenu plovidbu

Veliki kokpit pruža sigurno i slobodno kretanje. Široke bočne palube prolaze oko upravljačkih mjesta i nude prolaze bez prepreka do prednjeg djela palube. Ovaj jedinstveni raspored iznova osmišljava središnji koncept kokpita. Iako su dva identična stola i područja za sunčanje standardna oprema kod Oceanis Yachts modela, posebna je pozornost posvećena konzolama za upravljanje. Uz dvije prave kormilarnice, kontroliranje kursa broda je jednostavno kao i upravljanje jedrima, prema vjetru ili obrnuto. Skiper može izvesti sve potrebne manevre iz jednog mjesta, što je predstavlja veliku prednost na velikom brodu kada se plovi s kratkim relacijama. Inovativni bimini koji se integrira sa lukom (Rollbar) glavnog jedra, čuvajući tako škotine sigurnima i van ''puta''. Ovisno o vremenu i dobu dana, posada će uvijek pronaći najbolji kompromis između zaštite i protoka zraka.

 

Na velikoj jedrilici je jedrenje bitno koliko i komfor u sidrenju ili na bovi, velika krmena platforma pruža jednostavni prilaz moru za kupanje i jednostavno je rješenje za pristup garaži gdje možete smjestiti gumenjak u dužini do 2,8m. Uz garažu za gumenjak postoji i način kako jednostavno ubaciti gumenjak u moru ili ga vratiti kroz vodilice sa kolima. Novi sustavi praćenja kao ''Ship Control'' ili ''Seanapps'' mogu vam pokazati što se događa na brodu dok ste prisutni ili ne, bez nadzora ili napora.

Elegantan unutarnji prostor za druženje

Dok se budete spustili prema salonu susrest ćete se s puno prostora i svjetla te s cjelokupnim dojmom volumena i uravnoteženih proporcija. Kuhinja Oceanis Yacht 60 sada je pozicionirana na sredini broda, gdje je manje vjerojatno da će vam kretanje smetati. Kuhinjski prostor zauzima cijelu širinu, sa spremištem i hladnjakom lijevo, te sudoperom, pećnicom i perilicom posuđa na desnoj strani. Ima dosta prostora za pohranu, a radne ploče su dovoljno velike.

Raspored salona pruža veće prostore za uživanje i komforno druženje sa prijateljima; šest osoba može se udobno smjestiti oko stola koji gleda prema dnevni boravak uz mekanom sofu, idealnom za opuštanje na moru ili na sidrištu. A zakrivljeni navigacijski stol omogućuje skiperu da se okreće i sudjeluje u razgovorima na brodu! 

Dostupna u verziji s 3 kabine i 3 kupatila, Oceanis Yacht 60 dolazi s dvije različite završne obrade: u boji orah kao standard i u boji svijetlog hrasta kao opcija. Stručnjaci u BENETEAU-u, vjerni svojoj dugoj stolarskoj tradiciji, posebnu su pažnju posvetili stolariji. Mnoge značajke oblikovanog drva se uklapaju u skladu s velikim lakiranim bijelim površinama i usklađene su s ekskluzivnim presvlakama. Zajedno stvaraju izrazito elegantnu atmosferu.

 

Najzahtjevnijim vlasnicima svakako će se svidjeti glavna vlasnička kabina. Nakon što prođe glavno kupatilo, prostor se otvara prema krevetu s desne strane, obložen opsežnim prostorima za pohranu. To jamči privatnost i ujedno nudi zadivljujući pogled na more. Obloge su pažljivo odabrane kako bi se stvorio osjećaj dubine trupa u kombinaciji s prozorima. Istegnuta tkanina obuhvaća zakrivljene oblike plafona i trupa kako bi se stvorio savršen vizualni kontinuitet unutar ovog predivno opuštajućeg i luksuznog prostora. S čistim dizajnom, optimiziranim rasporedom i vrhunskom opremom, nova Oceanis Yacht 60 jasan je korak u potrazi za izvrsnost. Izgrađena u Saint Gilles Croix de Vie u Francuskoj, Oceanis Yacht 60 bit će prikazana na Cannesk Yachti Festival u rujnu 2022.