U našoj ponudi nalaze se nove jedrilice renomirane tvrtke Beneteau koja već više od 120 godina potvrđuje kvalitetu svojih proizvoda kroz sustav konstantne inovacije.

Kada je Benjamin Beneteau proizveo svoju prvu jedrilicu 1884. godine, nije mogao zamisliti da će se njegova strast i ljubav za jedrenjem produžiti kroz generacija koja su ga pratila i s vremenom kreirala ime Beneteau kao jedan od najjači u svijetu nautike. Stećeni uspjeh u vođenju proizvodnje brodova je rezultat mukotrpnog rada, inovacija i duh pionira proizašlog od utemeljitelja koji je još uvjek kamen temeljac u nastavku poslovanja tvrtke kroz generacije.

Tvrtka Ultra d.o.o je službeni zastupnik za Beneteau u Hrvatskoj, mi smo naravno iskoristili duh vođenja Beneteau i kroz 16 godina poslovanja u ovom poslu smo nastavili poboljšati našu uslugu. Predstavljamo široki izbor novih i rabljenih Beneteau jedrilica i brodova s velikim brojem ponuđenih usluga kao što su najam jedrilica i charter management program.

Beneteau ponuda uključuje linije Oceanis i First s različitim dužinama od 20 do 62 stopi. Sve Beneteau jedrilice su rezultat vrhunskih projekata sa specifičnim karakteristikama za svaku liniju.

Naša ponuda rabljenih brodova uključuje jedrilice iz različitih Beneteau linija, no u našoj ponudi se nalaze i modeli drugih proizvođača, motorne jahte itd. Provjerite našu trenutnu ponudu…

Ako imate želju kupiti novu jedrilicu, a da pri tom ne želite imati brigu o njenom opremanju, vezu, održavanju, rezervacijama i ostalim troškovima koje plovilo donosi -nudimo Vam Charter management program.

Kao službeni zastupnik za Beneteau, Ultra d.o.o. je zadužena uz prodaju i za održavanje i servisiranje Beneteau jedrilica u Hrvatskoj. Ultra već nekoliko godina pruža vrlo profesionalne i specifične usluge u nautičkom svijetu.

Sa više od tisuću otoka prepunih prirodnim ljepotama Hrvatska je idealna destinacija za jedrenje.

Otoci
Pređenih milja
Brodova isporučeno
Sati na vašoj usluzi
Sajam nautike Biograd 2021

Sajam nautike Biograd 2021

Biogradski sajam nautike je danas najveći sajam nautike na otvorenom u Hrvatskoj i srednjoj Europi, svake godine je odaziv izlagača i posjetitelja u stalnom porastu i ovaj event se pretvorio u nezaobilazni sajam za sve ljubitelje brodova, jedrilica, katamarana i nautičke opreme. Ove su godine organizatori sajma ubacili i poslovnu B2B (Business to Business) sekciju namijenjenu charter agencijama i tvrtkama koje čine važan dio nautičke industrije u Hrvatskoj.


Naša tvrtka Ultra Sailing je od samih početaka ovog sajma ponosni sudionik pa će i ove godine u suradnji sa Beneteau predstaviti francusko Brodogradilišta poznatih jedrilica izloživši sljedeće modele:

- Oceanis 46.1
- Oceanis 40.1 (novi model)
- Oceanis 30.1

Ukoliko planirati dolazak na sajmu, slobodno nas kontaktirajte i rado Vas dočekamo na sajmu u našim izložbenim prostorima.
Sajam počinje u srijedu 20.10. i traje do Nedjelje 24.10.
Svi naši partneri, kolege, kupci i klijenti su dobrodošli, stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja.


Vaša Ultra

Uvod u novi Oceanis 34.1

novi Oceanis 34.1

Elegantniji, lakši, sa većim prostorom za jedrenje i sa više prostora u pramcu za vlasničku kabinu od svog prethodnika: najnovija suradnja između Marca Lombarda za projekt & NAUTA Design za plan palube i rasporeda novog Beneteau Oceanisa 34.1 je iznjedrila prekrasnu novu jedrilicu.

10,80m čiste velikodušnosti

Prvi pogled na Oceanis 34.1 pokazuje da je studio sa sjedištem u La Rochelleu nadmašio sebe ovim dizajnom trupa koji s proširenjem pruža veći unutarnji prostor i prostranu prednju kabinu u kombinaciji s trupom koji pruža širinu za ugodan boravak u kokpitu. Svi odabiri arhitekta daju sedmoj generaciji Oceanis jedrilica snažan identitet koji pruža izvanredne rezultate i pod jedrom – uži trup ispod vodene linije u pramcu, manji nagibni kut oslonjen zbog širine trupa pružaju veću udobnost u jedrenju. NAUTA Design je još jednom, isporučio neusporediv koncept dizajna za novu generaciju Oceanisa. Prepoznatljiv stil, poseban čak i u najsitnijim detaljima s rasporedom koji stavlja prioritet na udobnost, jednostavnost korištenja, prirodnoj rasvjeti interijera i lakoću kretanja.

New Oceanis 34.1 - Cockpit

Paluba, balast i oprema po mjeri

Život na brodu s obitelji ili prijateljima koji tek počinju plovidbu prvi je fokus svih novih Oceanisa. Oceanis 34.1 savršen je primjer ovog pristupa koji obećava pružanje sigurnih iskustava na krstarenju gdje će se svaka posada snalaziti.

Jednostavna navigacija pomoću standardne opreme (Easy Sail): konvencionalno glavno jedro od 31m2 i self-tacking flok od 18m2, to je savršena konfiguracija za jedrenje u dvoje ili za neiskusnije posade. Kako bi se manipuliranje konopa (podigači) svelo na minimum aktivnosti, postoji i opcija Roll glavnog jedra.

Iskusniji nautičari odlučit će se za pakete opreme koji uključuju dodatni baštun i pripremu za dodatna jedra za navigaciju u vjetar, dodatnih vinčeva ili veći flok (Genova) od 26m2.

First Line izdanje pruža regatni stil sa FlatDeck Genovom Roll sustavom i opremom za još veće performance.

Hidraulična kobilica bez bulba (1,25 m - 2,55 m), koja pruža manje otpora, u kombinaciji s glavnim jedrom od 35m2 maksimalno povećava potencijal brzine trupa. Još jedna prednost kobilice za podizanje je jednostavnije manevriranje brodom i lakše istraživanje izoliranih otoka i sidrišta.

New Oceanis 34.1 - Saloon

Udobnost na brodu, dostojna najvećih brodova

Elegantni prostrani plan palube posebno je dizajniran kako bi pružio maksimalnu udobnost i sigurnost pri kretanju brodom u navigaciji i u sidrenju. Podigač glavnog jedra i sustav namotavanja jedra se nalaze ispred kokpita, dok se sa svake strane nalazi vinč za škote genove. Rezultat je prostrani i otvoreni kokpit za ugodan boravak, a prema krmi je potpuno otvoreni prilaz prema platformi za kupanje.

Unutrašnji raspored uključuje dvije ili tri dvokrevetne kabine s toaletnim prostorom. Verzija s 2 kabine ima veliko kupatilo s prostranim odvojenim tušem i puno prostora u ormaru kojem se pristupa iz unutrašnjosti kabine.

Ponuda je dodatno poboljšana izborom elegantnih završnih obrada u boji hrasta ili oraha, savršeno nadopunjenih prekrasnim odabirom tkanine s opcijskim presvlakama sjedala.

U obje verzije je unutrašnjost broda svijetla i prozračna. Sa svoja četiri otvora na trupu, salon Oceanisa ima sve što vam je potrebno kako biste najbolje se najbolje osjećali na moru.

Kuhinja na desnom boku u obliku slova L, kupatilo na lijevoj strani, veliki široki salon s dvije sofe i velikim stolom za večeru osiguravaju maksimalni komform u krstarenju za osam putnika. Osim kabina, postoji i pocija dupli ležaj ako spustite stol u salonu.


Odan duhu klasičnog BENETEAU dizajna već 35 godina, Oceanis 34.1 je svestrana krstarica elegantne suvremene siluete koju su svi čekali!

 

Oceanis 34.1 specifikacije:


• Dužina preko svega: 10,77 m
• Dužina trupa: 9,96 m
• Vodena linija: 9,50 m
• Širina: 3,57 m
• Duboka kobilica 2,00 m
• Balast std kobilice: 1.580 kg
• Plitka kobilica 1,50 m
• Balast kraće kobilice: 1.860 kg
• Uvlačljiva kobilica 1,25 m – 2,55 m
• Balast pomične kobilice: 1.506 kg
• Težina: 5.470 kg
• Tank goriva: 130 L
• Tank vode (standard): 231 L
• Motorizacija (standard): 21 HP
• Glavno jedro: 31 m2
• Self-tacking flok: 18,30 m2
• Roll glavno jedro: 26 m2
• Genova (106%): 26,10 m2
• Code 0: 40 m2

Za sve dodatne informacije nas slobodno kontaktirajte, prvi Oceanis 34.1 očekujemo u Hrvatskoj već u Proljeće 2022!

 

 

novi Oceanis 54 Yacht - Uvod

novi Oceanis 54 Yacht - Uvod

Novi Beneteau Oceanis Yacht 54 ima puno toga zajedničkog s Firstom 53 Yacht koji je predstavljen u 2020. Godini. Oceanis Yacht 54 je međutim nešto luksuzniji i nudi nešto drugačiju opremu za nautičare koji su željni opuštenijih plovidbi i koji su manje zagriženi za natjecanja.

DIZAJN I KONSTRUKCIJA

Trup i paluba Oceanisa Yacht 54 su rađeni u infuziji sa jezgrom od balze i unutrašnjim dijelom trupa rađen sa vakuum-infuziji tehnologijom na konvencionalni Beneteau način. Manje tipično za Beneteau, je par aluminijskih rebara koji prolaze duž cijele duljine broda ispod podnica što pruža dodatnu potporu i čvrstoću. Kobilica i bulb su od lijevanog željeza. Brod ima dva lista kormila od nehrđajućeg čelika, a kokpit ima 2 kola kormila. Standardna snaga motora je 80KS (sa petom – Sail Drive), postoji i opcija osovina sa jačim motorom od 110KS. Postoji i opcija ''Dock and Go" sa mogućnosti kretanja jedrilice 360 stupnjeva i u svim smjerovima uz pomoći okretne pete motora u kombinaciji sa pramčanimpotisnim motorom. Brod zadovoljava sve potrebne CE certifikate i norme te ISO 12215 standarde. Beneteau-ov "Sustav za upravljanje brodovima" omogućuje vlasnicima nadzor širokog raspona ugrađenih funkcija putem aplikacije za mobitel, uključujući svjetla, klima uređaj, generator i razinu baterije i vode. Dostupne su različite kobilice, standardne i plića verzija.

NA PALUBI

Paluba je duga, široka, otvorenog koncepta s puno prostora za sunčanje. Beneteau je vratio luk u kokpitu (Roll bar koji nije dio opreme na First 53) kao prikladno mjesto hvatišta lantine, bimini tende i prednje tende (Sprayhood). Hvatište lantine je pričvršćeno na jednoj točki bez klizača, German System opcija omogućuje upravljanje s jedne pozicije za skipere koji žele jednostavnije upravljati iz kokpita cijelim brodom. Postoji i opcija roll glavnog jedra u lantini za one koji žele puni profil glavnog jedra sa Roll sustavom.
Električna krmena platforma daje dodatni prostor za kupanje i otvoreni prilaz prema moru te pruža jednostavni princip ukrcaja gumenjaka od 8 stopa i njegovo korištenje i porinuće.

UNUTRAŠNJI RASPORED

Unutrašnji dizajn pruža izvedbu moderno-urbanističkog stana, s ugradbenim ormarima, neutralnim bojama i osjećajem volumena. Atraktivan je za europski stil i bit će dobro mjesto goste željni zabave. Drvenarija je od Alpi laminiranog drva s izborom završne obrade od mahagonija svjetlije boje hrasta.
Vlasnička verzija je opremljena sa tri kabine i 2 kupatila. Međutim, dostupna je i verzija s tri kupatila, kao i charter model s malom dodatnom kabinom u prednjem dijelu sa 2 ležaja na kat za posadu ili djecu. U svakom dijelu broda se nalaze čvrsti rukohvati za sigurni boravak u svakom trenu, a stajaća visina salona je veća od 180cm.
Kuhinja u obliku slova C opremljena sa frižiderom po mjeri stana i zamrzivačom. Perilica posuđa dostupna je kao opcija. Navigacijski stol je okrenut prema naprijed, odmah iza vlasničke kabine u pramcu, koristi kraj lijevog sjedećeg dijela kao sjedajući mjesto. Raspored je original i više prilagođen opuštanju nego radnom okruženju. Oceanis Yacht 54 dostupna je u različitim varijantama s dugim popisom raspoloživih opcija koje uključuju sve, od generatora i klima uređaja do HIFI stereo sustava i izbora presvlaka.

 

POD JEDRIMA

Uz savršeni vjetar od 12-18 čvorova, sa normalnim kutom i ispod standardnih jedara dostigao je brod dostigao zadovoljavajućih 9 čvorova brzine. Sa jedrom Code 0 uhvaćen na prednji kosnik je brod dobio dodatni čvor brzine. Iako nije riječ o regatnoj jedrilice, Beneteau Oceanis Yacht 54 se kreće uvijek ravno. Katamaran usporedive veličine ne bi postigao bolju brzinu.
Probijanje pod nešto manjim kutom od 90 stupnjeva bilo je jednostavno i bez napora uz pomoć velikih električnih vinčeva. Na testu je bilo nešto lošeg vremena, tek toliko da pruži povratne informacije kroz plovidbu u vjetar, ali je Oceanis 54Y odlično reagirao na timun. Beneteau je ugradio naslonjače za noge u kokpit na obje strane, što pomaže pod većim nagibom.
Potpuni ravni dizajn palube omogućuje odličan pregled u svim smjerovima, a sveukupna plovidba bila je jednostavna i komforna u jedrenju. Oceans 54 Yacht je vrsta jedrilice koja će biti dobro prilagođena za sve vrste jedrenje i nautičara.

 

MOTORIZACIJA

Upravljanje motorom na Beneteau Oceanis Yacht 54 je jednostavna priča, kao što to bude slučaj na svim modernim jedrilicama. Maksimalna brzina mu može biti 10 čvorova na motoru, dok je normalna brzina na 2.400 okretaja oko 9 čvorova. Manevriranje naprijed i nazad radi normalno. Okret je relativno mali, oko jedne dužine broad, a kretanje timunom je jednostavno i funkcionalno. Pramčani potisni motor, u kombinaciji sa krmenim potisnim motorom su idealna kombinacija za manevriranje.

ZAJLJUČAK

Beneteau Oceanis Yacht 54 je super sposobna jedrilica koja će ispuniti sva očekivanja jedriličara. Ovaj brod će biti idealan za duža krstarenja, za uvale po Mediteranu, za luksuzne charter goste i iskusnije posade željne regatnih uspjeha.

SPECIFIKACIJE

Dužina preko svega:

17,12m

Dužina trupa:

15,98m

Vodena linija:

15,40m

Širina:

5,00m

Standardna kobilica:

2,50m

Balast std kobilice:

4,500kg

Kratka kobilica:

2,00m

Balast kraće kobilice:

5.130kg

Air draft:

24,00m

Performance air draught:

25,80m

Težina:

16.600kg

Tank goriva (standard):

400L

Tank svježe vode (standard):

720L

Snaga motora:

Sail drive (standard) 80HP

 

Sail drive Dock&Go (Opcija) 80HP

 

Osovina (Opcija) 110HP

Naval Arhitekt:

BISCONTINI YACHT DESIGN

Dizajn:

LORENZO ARGENTO

EC Certification

Category A - 10 people

 

Category B - 12 people

 

Category C - 14 people

Roll glavno jedro

63,00m²

Self-tacking flok

51,00m²

Furling genoa (105 %)

65,00m²

Code 0

123,00m²

Asymmetric spinnaker

210,00m²

I

19,90m

J

6,80m

P

20,00m

E

6,80m

Za sve dodatne informacije nam se slobodno javite. Prvi Oceanis 54 Yacht očekujemo u Hrvatskoj u proljeće 2022!

Novi Oceanis 40.1

Novi Oceanis 40.1

Ultra Sailing je već isporučila dva nova Oceanisa 40.1 zadovoljnim klijentima. Oba Oceanisa 40.1 su spremna za sezonu iz Pule i Splita gdje se mogu vidjeti, testirati i unajmiti. Novi Beneteau Oceanis 40.1 je krasni obiteljski krstaš pogođen u svim točkama: dizajn, životni prostor, sigurnost, moderne linije i ogromni volumeni.

U suradnji sa našim partnerima iz časopisa Otvoreno More smo dobili priliku zajedriti sa Oceanisom 40.1 ispred Splita sa Genakerom i zadivljeni smo performansama pod jedrima. Brod je brz, stabilan i jako jednostavan na upravljanju, vrlo se jednostavno upravlja i u marinama i lukama.

Ispod se nalaze nekoliko fotografija.